Altan beyin yayınladıgı videoda ahtapotları görünce kanım kaynadı. Sabit durabilmesi ve adrenalinsiz olması beni teşvik etti. Çözüm yolu arar iken Eray bey ve Ziya bey'den gelen ahtapot yapım bilgileri, bana esin kaynağı oldu. Elimde bulunan deniz topundan faydalanarak yuvarlak kafa şablonu çıkarttım. Boyutunu büyüttüm. Bana göre büyük olacagını tahmin ettim.
Kafa yüksekliğini 130 cm.
kafanın alt ve üst kısmını 50 cm. çapında oranladım.
Ayak uzunluklarını 8 adet 6mt. olarak tasarladım.
Fakat diger sitelerdeki Ahtapotların en küçügü 7 mt.den başlıyormuş, kafa yapısı yataymış, iç kısımları hücreler ile bölünmüş. Benim tasarım onların yanında oldukça küçük kaldı. Uçabileceğinden endişeliydim. Başlanmış iş yarım kalmaz düşüncesiyle, ahtapotu tamamladım. 4 Aralık 2011 deki etkinlikte, kapilotumun yardımı ile havalandırdım. Altan bey görüntüledi. Rüzgar ile şişti ve başarılı oldu.
Bugün Bakırköy sahilde denge iplerini ahtapotun yüzünden bağladım. Tek başına havalandı. Uçması beni sevindirdi. 30'ar metrelik 2 adet baglantı ipi hazırladım. Onun için iki iplilere yazdım. Rüzgar ve hava durumu müsait olursa, iki yerden yere sabitleyip, video ile görüntülemek arzusundayım. İnşallah başarılı olur da görüntü ve videosunu sizler ile paylaşabilirim. Bana degişik bir model uçurtma kazandırdıkları için Altan bey, Eray bey ve Ziya bey'e yardımlarını ve bilgilerini esirgemedikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Hepsine sağlık dilerim.