G E N K İ
- Halit
- Site Admin
G E N K İ
Bu uçurtmanın uçabilmesi için yaprakları kımıldatacak kadar rüzgar olması yeterli.Genki tam bir hafif rüzgar uçurtması. Her uçurtmacının çantasında olması gereken bir uçurtma.

http://www.ucurtmaplanlari.com
- Halit
- Site Admin

Ölçüler yukarıdaki gibi olabilir. Daha büyü veya küçük yapmak mümkün. Uçurtma arkadan büküleceği için kesinlikle esneyen bir kumaş kullanmamak lazım. Yani tafeta vb kumaşlar kullanmayın. Çiçekci elyafı olabilir.

Çıtalar yukarıdaki gibi olacak. 120 cm lik bir Genki için 6-7 cm lik bir tahta yatay çıta uygun olabilir. Çapraz çıtalar 4-5 mm de olabilir.
Last edited by Halit on Thu Oct 20, 2005 10:27 pm, edited 1 time in total.
- Halit
- Site Admin
Genki için fiber çıta uygun değil. Ağırlığından öte fiberin çok esnemesi bu uçurtma için hiç uygun değil. 120 cm lik yuvarlak veya 4 köşe çıta 6 veya 8 mm kalınlığında uygun olacaktır. 120 cm bulamazsan 2 * 60 cm ve ortada bir ek yeri ile ( alu boru ) yapılabilir.
Resim çekme imkanın varsa görmek isterdik doğrusu.
Yaparken zorlanmadın umarım. Çok zor bir model değil.
Unutmadan bu uçurtmanın arkadan bükülmesi gerekiyor. Yani uçurtma arkaya doğru bükülecek , düz durmayacak.
Şiddetli rüzgarda deneme . Bu uçurtma sadece hafif rüzgara uygun.
Resim çekme imkanın varsa görmek isterdik doğrusu.
Yaparken zorlanmadın umarım. Çok zor bir model değil.
Unutmadan bu uçurtmanın arkadan bükülmesi gerekiyor. Yani uçurtma arkaya doğru bükülecek , düz durmayacak.
Şiddetli rüzgarda deneme . Bu uçurtma sadece hafif rüzgara uygun.
O zaman biryerlerden çıta bulmam gerekecek bugün.
Çizimden anladığım kadarı ile tek parça bir uçurtma bu ki bende öyle yaptım. Kırmızı çiçekci kumaşından. Yalnız denge parçalarını uu ile yapıştırdım ve ayrıca elde ninem usulu diktim. Dün iplerini hazırladım. Ama takmadım.
Korkum ipin denge parçasını bağlıyacağım yerden koparması. Buna bir çözüm üretmem gerekecek (kopça gibi falan).
Çıtasız ve ipsiz haliyle bitmiş durumda. Telefona resmini çektim. Bir yerlere koyup link atacağım.
Yardımlarınız için teşekkürler
Sevgiler
Çizimden anladığım kadarı ile tek parça bir uçurtma bu ki bende öyle yaptım. Kırmızı çiçekci kumaşından. Yalnız denge parçalarını uu ile yapıştırdım ve ayrıca elde ninem usulu diktim. Dün iplerini hazırladım. Ama takmadım.
Korkum ipin denge parçasını bağlıyacağım yerden koparması. Buna bir çözüm üretmem gerekecek (kopça gibi falan).
Çıtasız ve ipsiz haliyle bitmiş durumda. Telefona resmini çektim. Bir yerlere koyup link atacağım.
Yardımlarınız için teşekkürler
Sevgiler
Murat K. ÇETİN
"Gökyüzü Özgürlüktür"
"Gökyüzü Özgürlüktür"
@Abdullah
O bandlardan bende R/C Model araba hobby'sinden dolayı bolca var, ancak güvenemedim açıkçası. Gerçi uygulamasını Fener önünde Altan'ın DC'inde görmüştüm ve uçurmuştuk ama yinede güvenemedim.
İstanbuldaki yeğeni için birtane daha GENKİ yapacağım. Onu senin önerdiğin gibi yapıştırma yaparım.
Aslında en iyisi ben biryerlerden bir diliş makinası bulayım ya. (Gerçi bu aralar para durumda sakat ama. Neyse bakcağız artık bir çaresine.
Sevgiler
O bandlardan bende R/C Model araba hobby'sinden dolayı bolca var, ancak güvenemedim açıkçası. Gerçi uygulamasını Fener önünde Altan'ın DC'inde görmüştüm ve uçurmuştuk ama yinede güvenemedim.
İstanbuldaki yeğeni için birtane daha GENKİ yapacağım. Onu senin önerdiğin gibi yapıştırma yaparım.
Aslında en iyisi ben biryerlerden bir diliş makinası bulayım ya. (Gerçi bu aralar para durumda sakat ama. Neyse bakcağız artık bir çaresine.
Sevgiler
Murat K. ÇETİN
"Gökyüzü Özgürlüktür"
"Gökyüzü Özgürlüktür"