Kırılan yüksük:

Alçıpan Dübeli:
Önce kırılan kısmı birleştirerek bütün yüksüğü siyah elektrik bandı ile 1-2 kat sardım.

Ardından dübelin silindir kısmındaki çapakları ufak bir taşlama makinası ile temizledim:

Ardından dübeli ocakta 5-10 saniye ısıtarak genişlemesini sağladım. Burada kendiniz yakmamaya veya çok ısıtmamaya dikkat edin, eğer parçayı çok ısıtırsanız, takarken plastik olan yüksüğü eritebilir.

Sonrasında ısıtılmış dübeli, soğumadan, kırık olan yüksüğün üzerinden geçirdim ve soğumasını bekledim. Yüksüğün tam olarak ortaya oturduğundan emin olun.

Dübel soğuyup yerine sıkıca oturunca, iplerin takılmaması, hava şartlarına daha dayanıklı olması ve yelkeni veya ipi zedelememesi için üstünden bir tur siyah eletrik bandı ile geçtim.

Kanımca, uçurtmanın performansını çok etkilemedi, ama yüksüğün dayanıklılığını kesinlikle arttırdı. Yalnız unutulmaması gereken bir şey var, yüksük belli bir gücün üstünde güce maruz kaldığı için kırılıyor, onun yerine metal bir parça koymak, o güce çıtaların maruz kalmasına neden oluyor, yani yağmurdan kaçarken doluya tutulma riski var. Ben yedek parçalar gelir gelmez ikisini de değiştireceğim.