Online Fener Uçurtma Yapımı
- Halit
- Site Admin
Online Fener Uçurtma Yapımı
Hep birlikte Fener yapmaya ne dersiniz. Yani herkes aynı (benzer )malzemeler ile aynı tarihlerde yazışarak ve tartışarak ,birbirine detayları anlatarak Fener yapacağız. Katılmak isteyenler lütfen bildirsin.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Ben aksatmalı da olsa katılmak isterim. Ama yapacağım ilk uçurtma olacağı için bana geri zekalı muamelesi yapıp tek tek her şeyi anlatmanız gerekecek. Örneğin hangi malzeme ile yapılacağı, malzemenin nerden alınabileceği vs. gibi... 
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir insanın bidiğini zannettiği şeyi öğrenmesi imkansızdır...
Epiktotes
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Epiktotes
- Altan
- Site Admin
Uçurtmaların en güzel yanlarından biri de renk renk olmaları ve bir araya gelip uçurduğumuzda festival havasında rengarenk bir görüntü oluşturmalarıdır.
İşin ne kadar kolay ve pratik olduğunu göstermek açısından torba iyi bir fikir ise de ben mümkün olduğunca renkli malzeme kullanılmasını öneririm. Kırtasiyelerde satılan renkli defter kapları en rahat bulunabilecek malzemelerdendir. Hatırlatmak istedim.
En eğlencelisi, yapıp, bir araya gelerek, onları uçurduğumuzda göreceğimiz manzara olacaktır.
İşin ne kadar kolay ve pratik olduğunu göstermek açısından torba iyi bir fikir ise de ben mümkün olduğunca renkli malzeme kullanılmasını öneririm. Kırtasiyelerde satılan renkli defter kapları en rahat bulunabilecek malzemelerdendir. Hatırlatmak istedim.
En eğlencelisi, yapıp, bir araya gelerek, onları uçurduğumuzda göreceğimiz manzara olacaktır.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- M. Rafet ÖZALP
- M. Rafet ÖZALP
- Halit
- Site Admin
Ne büyüklükte yapacağımıza karar verelim. Önerim 60 cm veya 1 metre yüksekliğinde olması
Eğer 60 cm yüksekliğinde olursa 8 adet 5-6 mm çapında ve 60 cm uzunluğunda çıta ve 2 adet 20 cm eninde ve yaklaşık 140 cm uzunluğunda naylona ihtiyaç var. Sökülebilir yapmak içinde iç çapı yaklaşık 5-6 mm gelen 20 cm kadar hortuma ihtiyaç var
100 cm yüksekliğinde yapmaya karar verirsek 8 adet 8 mm veya 10 mm çapında 100 mm uzunluğunda çıta ; 2 adet 35 cm eninde yaklaşık 235 mm uzunluğunda naylona . iç çapı 8 mm ,20cm kadar hortuma ihtiyaç var.
Bu ölçüler çok hassas ölçüler değil. Yapacağımız uçurtma 2 cm uzun olmuş kısa olmuş hiç bir önemi yok.
http://www.angelfire.com/pokemon/ucurtma/boxplani.htm adresindeki çizimlerden de faydalanabiliriz.
İsteyen 1 metre isteyen 60 cm veya daha büyük daha küçük yapabilir. Ne dersiniz ?
Çıtalar yuvarlak olmak zorunda değil. Çam ağacında olması tercih edilebilir. (kavak kullanmamalı)
Tek parça bu ölçülerde torba bulmak kolay olmayabilir. Benim aklıma büyük siyah çöp torbaları geliyor. Veya bir kaç renk torba birbirine yapıştırılarak da kullanmak olabilir.
Hortum olarak piyasada pnömatik hava hortumu diye satılan hortumlar veya örgülü hortumlar kullanılabilir. Yapı marketlerde bunları bulmak mümkün.
Bir de çıtaları naylona yapıştırma için biraz enlice yapıştırıcı bant gerekecek.
Ölçüye karar verip malzemeleri alınca yapmaya başlarız.
Eğer 60 cm yüksekliğinde olursa 8 adet 5-6 mm çapında ve 60 cm uzunluğunda çıta ve 2 adet 20 cm eninde ve yaklaşık 140 cm uzunluğunda naylona ihtiyaç var. Sökülebilir yapmak içinde iç çapı yaklaşık 5-6 mm gelen 20 cm kadar hortuma ihtiyaç var
100 cm yüksekliğinde yapmaya karar verirsek 8 adet 8 mm veya 10 mm çapında 100 mm uzunluğunda çıta ; 2 adet 35 cm eninde yaklaşık 235 mm uzunluğunda naylona . iç çapı 8 mm ,20cm kadar hortuma ihtiyaç var.
Bu ölçüler çok hassas ölçüler değil. Yapacağımız uçurtma 2 cm uzun olmuş kısa olmuş hiç bir önemi yok.
http://www.angelfire.com/pokemon/ucurtma/boxplani.htm adresindeki çizimlerden de faydalanabiliriz.
İsteyen 1 metre isteyen 60 cm veya daha büyük daha küçük yapabilir. Ne dersiniz ?
Çıtalar yuvarlak olmak zorunda değil. Çam ağacında olması tercih edilebilir. (kavak kullanmamalı)
Tek parça bu ölçülerde torba bulmak kolay olmayabilir. Benim aklıma büyük siyah çöp torbaları geliyor. Veya bir kaç renk torba birbirine yapıştırılarak da kullanmak olabilir.
Hortum olarak piyasada pnömatik hava hortumu diye satılan hortumlar veya örgülü hortumlar kullanılabilir. Yapı marketlerde bunları bulmak mümkün.
Bir de çıtaları naylona yapıştırma için biraz enlice yapıştırıcı bant gerekecek.
Ölçüye karar verip malzemeleri alınca yapmaya başlarız.
http://www.ucurtmaplanlari.com
- M. Rafet ÖZALP
Online Fener
60 Cm'lik Çam çıtalarım ve siyah naylon çöp torbası hazır.
Hortum için gençleri görevlendirdim.
Malzemeler tamamlandığında ilk fotoğrafı çekeceğim.
Kolay gelsin.
Kütahya'dan sevgi, saygı ve selam var;
www.resimgalerisi.net/rafet/sergi.php?sid=90
Hortum için gençleri görevlendirdim.
Malzemeler tamamlandığında ilk fotoğrafı çekeceğim.
Kolay gelsin.
Kütahya'dan sevgi, saygı ve selam var;
www.resimgalerisi.net/rafet/sergi.php?sid=90
Ben dedim size herşeyi yazmanız gerekecek diye... Çam çıta nerden alınır? Bauhaus'ta var mıdır? Marangoz atölyesi mi bulacağız? Nedir?
Pnömatik hortum dediğiniz akvaryumlarda kullanılanlardan mı (Altan?) ? Eğer öyleyse yırttım, zaten var.
Hadi, şu garibana bir yardım edin de malzemeleri bulsun...
Pnömatik hortum dediğiniz akvaryumlarda kullanılanlardan mı (Altan?) ? Eğer öyleyse yırttım, zaten var.
Hadi, şu garibana bir yardım edin de malzemeleri bulsun...
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Epiktotes
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Epiktotes