Ripstop yırtılmaları

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Post Reply
ahmetbayar

Ripstop yırtılmaları

Post by ahmetbayar »

Benim emektar foilde hafif bir yırtık oluştu.
Fazla rüzgar yediği zamanlar oldu, yerlerde süründüğü zamanlar oldu. Ama şimdiye kadar en ufak bir hasar görmemişti.

Geçenlerde bizim mahallenin halı sahasının yan tellerinde kaldı. Bir sopa yardımıyla indirdim.
Sonradan fark ettim, üst kısmında 3 cm.lik bir yırtık oluşmuş.
Aslında bu haliyle sorunsuz uçmaya devam ediyor. Yırtığın büyümeyeceğini de biliyorum. Ama onarmak istiyorum.

İşin erbabı arkadaşlardan bu konuda yardım istiyorum. Bildiğimiz iğne ve iplikle diksem bir mahsuru olur mu?

Diğer bir sorun ise, foilin fazla kirlenmiş olması. Bizim hanıma kalsa, makineye atıp yıkıyacak. Ama ben ripstopun böyle bir muameleye nasıl tepki vereceğini bilmiyorum. Diğer bir seçenek ise sabunlu bez ile güzelce silmek.

Hiç makineye atıp yıkayan arkadaş var mı? Veya ripstopun temizlenmesi için daha iyi bir önerisi olan?
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Yırtık için ripstop tamir bantları var.
Eğer yırtık düzgünse arkasından maske bandı ile kumaş uç uca gelecek şekilde yapıştırıp ön taraftan japon yapıştırıcı sürülmesi tavsiye ediliyor.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
hadi_bea

Post by hadi_bea »

maske bandı nasıl oluyor onu anlayamadım nasıl bulabiliriz?
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Güzel soru. Altan Bey aynı soruyu ben de soruyorum. :D

Şu temizleme işine de bir şeyler söyleyebilirseniz çok memnun olurum. Yerlerde sürünmekten bayağı bir kirlendi.
Melih

Post by Melih »

Merhaba Ahmet Bey,

Maskeleme bandı yapıştırıcısı fazla olmayan kolay sökülebilen kağıt banttır, nalburlarda, boya malzemesi satan yerlerde bulunur, boya yaparken pencere pervazlarına falan bulaştırmamak için üstüne çekilir, boya bitince sökülür ki çekildiği yüzey temiz kalsın.

Benim önerim varsa bir parça ribstopun üstüne ince ama düzgünce bally sürün, aynısını yırtığın iç kısmından da yapın, 10 dakika kurumasına izin verip, yamayı içeriden yerleştirip bastırın, düzgün ve sağlam bir tamir yöntemidir.
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Altan ve Melih Beylere teşekkürler. Sanırım bally seçeneği en kolay olanı.

Temizlik için yorum yok mu? Sizin foiller hiç kirlenmiyor mu? :D
Melih

Post by Melih »

Foilin kirlenmişi güzeldir Ahmet Bey :lol: :lol:

Şaka tabi, temizlemek lazım arada, foillerde kullanılan ribstoplar çok narin veya silikon kaplamalı özel ribstoplar değil bildiğimiz naylon elyafından ibaretler bu yüzden fazla hassas oldukalrını sanmam, yünlü programında makinaya atıp kısa yıkarsanız ve sıktırmazsanız (sıkacak birşeyi yok) sorun olmayacaktır, yanlız deterjanlara dikkat, içlerinde güçlü çözücüler var, en güzeli makinaya uygun sabun tozu kullanmak olabilir. tabi sıcaklığı da 40 dereceyi geçirmemek iyi olur.
hadi_bea

Post by hadi_bea »

iplerle birliktemi atalım makinaya yani denge ipleriyle sanırım olmaz galiba sökmek gerekir bence. Bide sakın ütülemeyin Ahmet bey :lol:
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Yüzey naylon kaplı olduğundan kir içine işlememiştir. Çok sıcak olmayan bir suda sabun, şampuan uygun bir temizlik malzemesi ile çalkalamak yetebilir. İpleri ayırmaya gerek yok.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Aslında makinelerde bir ripstop programı olması lazım. Millet ripstop foilini nerde yıkıyacak?

Cevaplara teşekkürler. Yıkamak için belki makinaya da gerek yok. Yani sizin söylediklerinizden bunu anlıyorum. Bu malzeme neticede nylon olduğu için, bir leğenin içinde az sabun tozu ile güzelce ve elle yıkansa yeterli olacak. Daha sonra da sıkmadan kurumaya terk edilecek.

Böylece "ilk günkü gibi" olacak. Ben "test edip onaylıyayım". Size de haber veririm.

Bu arada hep söylemeyi unuttuğum bir şey var. Biz uçurtmacılar özellikler yaz aylarında yeşilliklerde fazla mesai harcıyoruz.
Aman kenelere dikkat. !!!!
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Çevreye duyarlı olmak için mümkünse çamaşır makinası kullanmamak gerek. Çamaşır makinasın çok uzun sürede yıkama yapıyor.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
led

slm

Post by led »

Eray Kara
ahmetbayar

Re: slm

Post by ahmetbayar »

Bu site Altan Bey'in söylediğini anlatıyor galiba. Keşke İngilzce olsaydı..
Post Reply