Meteorolojik Uçurtmalar

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Post Reply
Halit
Site Admin

Meteorolojik Uçurtmalar

Post by Halit »

Meteorolojik araştırmalarda yüzyıllarca kullanılan uçurtmalarla ilgili yaptığım çeviriyi

http://www.ucurtmaplanlari.com/meteorol ... curtma.htm adresinde bulabilirsiniz.

Image

1730 lu yıllarda başlayan çok ilginç bir tarihi derleme.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Melih

Re: Meteorolojik Uçurtmalar

Post by Melih »

Halit Bey,

Elinize sağlık valla bir solukta okudum, çok güzelmiş. :D
Ziya

Post by Ziya »

@ Halit Bey,
Bilirsiniz bazı kitaplar için başucu kitabım deyimi kullanılır. Bu çeviride benim için bir başucu kitabı gibi kıymetli bir başucu yazısı oldu. çok faydalandım. Ellerine, emeklerine sağlık.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Halil

Post by Halil »

Halit bey,

Elinize emeğinize sağlık.
Halil Bayülker/Ankara
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Teşekkürler .

Elimde uçurtma tarihi ile ilgili bir kaç tane daha doküman var. Onları da çevirdikçe yayınlayacağım.

Arama motorlarında , uçurtma yazıp arattığımda daha önce çevirmiş olduğum bir çok metni , hazırlamış olduğum bir sürü planı başkalarının alıp kopyalayıp sitelerinde yayınladıklarını görüyorum. Aslında amaç herkesin okuyup faydalanması ancak o kadar uğraştıktan sonra bir sorma nezaketini dahi göstermeden kopyalamaları insanı üzüyor. Ben çevirisini yaptığım metni yazan adamdan izin alarak Türkçeye çevirdim.

Bazı sitelerden metni kopyalamak mümkün olmuyor. Bunu nasıl yapıyorlar bilen var mı ?
http://www.ucurtmaplanlari.com
Melih

Post by Melih »

Metni kopyalamaya karşı korumak için bazı java hileleri kullanılıyor ancak forumlar haricinde kopyalayan siteler insan değil robotik platformlar, bunlar siteyi aramalarda yukarı çıkarmak için içeriği çalabilen programlar, onlara denk gelirseniz çözüm çok karışık.

Benim de aynı dertten muzdarip olduğum yazılarım var ama yapaak birşey yok, amaç bilgiye ulaşımı artırmak ise çalıyor da olsalar problem etmiyorum. Ayrıca sitede kullandığınız resimlere koruma olarak yazı ekleyebilirsiniz (siteniz PHP destekliyor ise) Ben bunun için yazdığım bir yazılım kullanıyorum, siteme eklediğim tüm resimlerin altına "melih karakelle" ibaresini ekliyor, üstelik bunu anlık olarak yapıyor yan yüklediğim resimlerde aslında yok o logo, istemediğim bir site yazıyı resim ile birlikte alırsa koda bir ekleme yapıyorum o siteden açılan resimlerde "izinsiz alınmıştır" diye kocaman yazıyor :) Böylece yazıyı yazanın resimleri alı uğraşıp kesip kendi sitesine eklemesinden başka çözümü kalmıyor ki okadar uğraşıyorsa o zaman gerçekten değer veriyordur yazıya altına da bir not düşer.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Halit yazdığın yazının içine kendi adını ve sitenin adresini ekle. Yazının altına değil. İçinde bir kaç yerde yazsın. Paragraf sonlarında falan. Adamlar sadece arama motorlarında ilk sıralarda gelen sitelerden yazıları okumadan kopyalıyorlar.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply