Metni kopyalamaya karşı korumak için bazı java hileleri kullanılıyor ancak forumlar haricinde kopyalayan siteler insan değil robotik platformlar, bunlar siteyi aramalarda yukarı çıkarmak için içeriği çalabilen programlar, onlara denk gelirseniz çözüm çok karışık.
Benim de aynı dertten muzdarip olduğum yazılarım var ama yapaak birşey yok, amaç bilgiye ulaşımı artırmak ise çalıyor da olsalar problem etmiyorum. Ayrıca sitede kullandığınız resimlere koruma olarak yazı ekleyebilirsiniz (siteniz PHP destekliyor ise) Ben bunun için yazdığım bir yazılım kullanıyorum, siteme eklediğim tüm resimlerin altına "melih karakelle" ibaresini ekliyor, üstelik bunu anlık olarak yapıyor yan yüklediğim resimlerde aslında yok o logo, istemediğim bir site yazıyı resim ile birlikte alırsa koda bir ekleme yapıyorum o siteden açılan resimlerde "izinsiz alınmıştır" diye kocaman yazıyor

Böylece yazıyı yazanın resimleri alı uğraşıp kesip kendi sitesine eklemesinden başka çözümü kalmıyor ki okadar uğraşıyorsa o zaman gerçekten değer veriyordur yazıya altına da bir not düşer.