Mesela model uçak camiasına yaptığım sinsi bir saldırı sonucu şu anda 15-20 kadar iki ipli uçurtma sahibi model uçakcı var artık, rüzgar uçaklar için çok olduğunda bagajdan uçurtmalar çıkıveriyor.
Hatta kendilerine tüp kuyruk bile dikmeye başladılar, kuyruğu sarmanın zorluklarından falan yakınıyorlar
Neyse konuya dönelim, enteresan projelerimi ticari ürüne dönüştürebileceğim Damntronics ( http://www.damntronics.com/) isimli bir markam var bir süredir, aklıma gelen şeyleri bu marka altında üretip satmaya çalışıyorum, özellikle kafaya takılıp kafa hareketlerini model uçak üstündeki kameraya aynen yaptıran böylece uçaktaymışcasına etrafı izlemeyi sağlayan ürünüm yurtdışında güzel tepkiler alınca motive oldum, uzun zamandır sıkca karşıma çıkan "şu KAP işine nereden bulaşsam?", "fotoğrafcıyım ama servodan falan anlamam" diyenlere uygun bir KAP sistemi yapmaya karar verdim.
Şasi(Rig) 3mm iyi kalite kontraplaktan oluşuyor, tüm parçalar lazer kesim.
Parçalar lego gibi birbirine geçirilip epoxy ile yapıştırılıyor
Ve şasi hazır
Tüm servo dişlileri metal ve rulmanlı özel bir servo kullanıyorum böylece hem güçlü hem de sağlam bir sistem ortaya çıkıyor.
Bu ilk modelde bazı tasarım hataları farkettim, önümüzdeki hafta kusurları giderip bir takım daha kestireceğim.
Sonrasında kumandasız kullanacaklar için M+Kap modülünün yeni ve güçlü bir versiyonunu tasarlayıp üretecek ve bu malzemeleri bir kit haline getireceğim. Satılacak mı, ilgi çekecek mi bilmem ama ben yaparken zaten çok eğlendiğim için çok da önemli değil.