Alana geldiğimiz sırada iki ipli uçuran biri dikkatimizi çekti, Doruk'muş. Hemen sohbete başladık tabi. Uçurtmasını yeni almış, ilk uçuşuymuş uçurtmanın, rüzgar az gelince biraz ara vermiş. Prism Quantum. Bir deneme yapmak istediğimi söyleyip uçurmaya başladım. Tabii ki çok güzeldi. Bu Doruk'un ikinci iki ipli uçurtmasıymış.
Rüzgar arttıkça Ekrem abi de uçurtmalarını birer birer açmaya başladı. Ortalık karışınca Doruk'a diğer yana geçmesini söyledik. Uçurtmanın iplerini katlayarak toplayıp yana geçti ve bir daha o ipleri açamadı. Bütün gün iplerle uğraştı.
Bir ara birileri ahtapot uçurtma açtı. Kendileri ile ben görüşemedim. Belki Halit görüşmüştür. Bu uçurtmayı nereden bulmuşlar acaba?
Halit yine bir altıgenle günü geçirdi. Uçurtmasını övmeyi ihmal etmedi her zamanki gibi.
İlerleyen saatlerde rüzgar döndü ve şiddeti arttı. Bugün elle yapılmış bir kaç altıgenle bize katılanlar oldu. Elle yapılmış uçurtmaları görmek çok keyifliydi. Daha sonra bir çift geldi. Dechatlon'un foil uçurtmalarından almışlar. 29 liralık bir model. Uçurmayı hemen öğrendiler. Rüzgar çok olduğu için şanslarına uçurtma iyi uçtu. Düşük rüzgarda pek sonuç vermeyecek bir uçurtma ama bu fiyata bence alınır. Akşam ayrılırlarken keyifleri iyiydi.
Rüzgar güçlendikçe Ziya abinin milli takım da coştu. Bu yeni milli takım rüzgarı seviyor. Rüzgar çokken düzgün bir sıra halini alıyorlar, rüzgar azken savrulma başlıyor. Büyük ihtimalle gergi çıtaları ince çıta yapılırsa düşük rüzgara daha iyi cevap verecek. Zaten Ziya abi çıtaları inceltmeyi düşünüyor. Hafiflemesinin önemli olduğuna karar verdi bugünkü denemesinde.
Yavaş yavaş toplanırken rüzgar artmış, hava serinlemiş ve bulutlar toplanmaya başlamıştı.
Günün fotoğrafları için: https://plus.google.com/photos/11234373 ... 6676068321