27 Mayıs 2012 Pazar, Yeşilyurt

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
Altan
Site Admin

27 Mayıs 2012 Pazar, Yeşilyurt

Post by Altan »

Ziya abi telefon açtı, milli takımı yeniledim, deneme yapmak istiyorum, gelin dedi. Hava güzel, hemen Abdullah beyle yola koyulduk. Kazılan yollar nedeniyle sıkışan trafikten kurtulmamız zaman aldı. Her zamanki gibi Ekrem abi oradaydı. Hiç bir haftayı kaçırmaz, hep gelir. Ziya abi ile milli takımı toplamaya başlamışlarken yakaladık. Rüzgar az olduğu için toplamaya karar vermişler. Rüzgar iyice kesilir, fotoğraf çekemem diye bir kaç kare çekecek kadar uçurmaya ikna ettim. Neyseki fotoğraf çektik ve rüzgar devam etti. Ziya abi yorulmuş, Abdullah bey devam etti uçurtmaya. Bu yeni milli takım eskisinden daha büyük boy yapılmış. Eski milli takım Bilgi Üniversitesi'nde yapılan bir etkinlikte 7-8 tanesi koparak karşı sahile uçmuş ve oradaki parkın uzun ağaçlarının tepesine takılıp kalmıştı. Çok uğraşmamıza rağmen uçurtmayı kurtaramamıştık. Muhtemelen halen o ağaçların tepesindedir ve belki uçmaya devam ediyordur. Bir gün oraya gidip bakmayı düşünüyorum.

Alana geldiğimiz sırada iki ipli uçuran biri dikkatimizi çekti, Doruk'muş. Hemen sohbete başladık tabi. Uçurtmasını yeni almış, ilk uçuşuymuş uçurtmanın, rüzgar az gelince biraz ara vermiş. Prism Quantum. Bir deneme yapmak istediğimi söyleyip uçurmaya başladım. Tabii ki çok güzeldi. Bu Doruk'un ikinci iki ipli uçurtmasıymış.

Rüzgar arttıkça Ekrem abi de uçurtmalarını birer birer açmaya başladı. Ortalık karışınca Doruk'a diğer yana geçmesini söyledik. Uçurtmanın iplerini katlayarak toplayıp yana geçti ve bir daha o ipleri açamadı. Bütün gün iplerle uğraştı. :mrgreen: Ben de kendisine yardım ettim. İyice açtık, ama son kalan kısım çok düğümlenmişti. Neyseki bu arada Halit çıkageldi. Kendi iplerini verdi ve Doruk biraz uçurtma uçurabildi.

Bir ara birileri ahtapot uçurtma açtı. Kendileri ile ben görüşemedim. Belki Halit görüşmüştür. Bu uçurtmayı nereden bulmuşlar acaba?

Halit yine bir altıgenle günü geçirdi. Uçurtmasını övmeyi ihmal etmedi her zamanki gibi. :lol: Uzun uzun ip saldı. Efe'de bizleydi. Biraz uçurtma, biraz oyuncaklarla oynadı.

İlerleyen saatlerde rüzgar döndü ve şiddeti arttı. Bugün elle yapılmış bir kaç altıgenle bize katılanlar oldu. Elle yapılmış uçurtmaları görmek çok keyifliydi. Daha sonra bir çift geldi. Dechatlon'un foil uçurtmalarından almışlar. 29 liralık bir model. Uçurmayı hemen öğrendiler. Rüzgar çok olduğu için şanslarına uçurtma iyi uçtu. Düşük rüzgarda pek sonuç vermeyecek bir uçurtma ama bu fiyata bence alınır. Akşam ayrılırlarken keyifleri iyiydi.

Rüzgar güçlendikçe Ziya abinin milli takım da coştu. Bu yeni milli takım rüzgarı seviyor. Rüzgar çokken düzgün bir sıra halini alıyorlar, rüzgar azken savrulma başlıyor. Büyük ihtimalle gergi çıtaları ince çıta yapılırsa düşük rüzgara daha iyi cevap verecek. Zaten Ziya abi çıtaları inceltmeyi düşünüyor. Hafiflemesinin önemli olduğuna karar verdi bugünkü denemesinde.

Yavaş yavaş toplanırken rüzgar artmış, hava serinlemiş ve bulutlar toplanmaya başlamıştı.

Günün fotoğrafları için: https://plus.google.com/photos/11234373 ... 6676068321

Image
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halit
Site Admin

Re: 27 Mayıs 2012 Pazar, Yeşilyurt

Post by Halit »

Altan fotoğraflar ve anlatım için teşekkürler. Etkinlikler sen olmayınca fotoğraf açısından çok zayıf kalıyor.

Biz de Efe ile son anda karar verip evden çıkabildik. Ziya Bey'in takım uçurtmasının videosunu çekmek istiyordum . Neyseki rüzgar döndü ve buna izin verdi.

Bu Milli Takım Uçurtmasından her takım için yapmak iazım. Futbolla ilgilenenlere duyurulur.
http://www.ucurtmaplanlari.com
drkkbn

Post by drkkbn »

Altan Bey zaten günü gerek resimlerle gerek ise anlatımı ile çok güzel özetlemiş.

Sizlerle sonunda bizzat tanışabildiğim için çok mutlu olduğumu söylemek isterim. Sizlerden öğreneceğim çok şey var. En yakın zamanda umarım tekrar bir araya gelebiliriz (söz bu sefer ipleri dolamıycam :lol: ).

Not: Eve gidince 2 saatlik uğraşın ve arkadaşımın yardımı sonucunda ipleri çözebildim :)
Doruk Kuban
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Keyifli bir gün olmuş anlatım ve paylaşım için teşekkürler.Altan abi günü bizede yaşatacak kadar güzel anlatmışsın kendimi aranızda hissettim.

Doruk aramıza koşgeldin.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Altan wrote:Daha sonra bir çift geldi. Dechatlon'un foil uçurtmalarından almışlar. 29 liralık bir model. Uçurmayı hemen öğrendiler. Rüzgar çok olduğu için şanslarına uçurtma iyi uçtu. Düşük rüzgarda pek sonuç vermeyecek bir uçurtma ama bu fiyata bence alınır. Akşam ayrılırlarken keyifleri iyiydi.

Bu parafoili ben de beğendim. Fiyatı da uygun. Alınabilir.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Ziya

Post by Ziya »

@ Halit Bey,
@ Altan Bey,
Video, fotoğraf ve anlatımlar için bende teşekkür ederim.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
yigitkahraman

Post by yigitkahraman »

Süreçte olamasakta sonuçları görmekte güzel. Ziya abi ellerine sağlık. Detaylı bir şekilde bende inceleme fırsatı bulabilirim umarım. En çok yapıştırıcı varmı yokmu? Onu merak ediyorum. 8)
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
okane

Post by okane »

Parafoil uçurtmayı nereden alabiliriz acaba?
Okan ERKAN
Ziya

Post by Ziya »

yigitkahraman wrote:Süreçte olamasakta sonuçları görmekte güzel. Ziya abi ellerine sağlık. Detaylı bir şekilde bende inceleme fırsatı bulabilirim umarım. En çok yapıştırıcı varmı yokmu? Onu merak ediyorum. 8)
@ Yiğit ilgine teşekkürler.
Dagron cepleri makine papucunun altına sürerken kaymaması için mümkün olduğu kadar az (Peligom) yapıştırıcı kullandım.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Altan
Site Admin

Post by Altan »

okane wrote:Parafoil uçurtmayı nereden alabiliriz acaba?
Bayrampaşa'daki İstanbul Forum AVM'de dechatlon diye bir spor mağazası var.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply