En yeni Martı'dan merhaba :)

Tanışma mesajlarınızı, bayram ve diğer gün tebriklerinizi burada duyurabilirsiniz (Bu kısımdaki mesajlar 30 gün içinde otomatik olarak silinecektir).
Post Reply
dryery

En yeni Martı'dan merhaba :)

Post by dryery »

Herkese merhaba,

Ben Derya, 25 yaşındayım. Bahçelievler'de oturuyorum. Henüz taze bir mezun olduğum için bir meslek sahibi değilim; Işık Üniversitesi / Uluslararası İlişkiler bölümü mezunuyum.
Yaklaşık 3 yıldır iki ipli uçuruyorum ancak tam olarak 1 aydır uçurtma uçurmayı hobby edindiğim söylenebilir. Martı Uçurtma Kulübü'nü Doruk'un (drkkbn) sayesinde tanıdım. Dolayısı ile Altan Bey'i, Halit Bey'i, Ekrem Bey'i, Ziya Bey'i, Çağatay Bey'i, Başman Bey'i, ve Okan Bey'i de artık tanıyor gibiyim. Doruk, Martı Uçurtma Kulübü'nden öyle güzel söz ediyor ki ben de daha fazla dayanamayıp aranıza katıldım. Sizlerden öğreneceğim çok şey var; en güzeli de bu kadar güzel ve yardımsever insanları tanıyacak olmam. Dilerim en yeni Martı'dan desteklerinizi esirgemezsiniz. Ben de kıdemli abilerimin kuyruklarını toplamaya her daim hazırım tabii ki. :)

İlk iki ipli uçurtma serüvenime Rhombus Boa ile başladım hala da Boa ile uçuyorum. Doruk, Quantum'a sahip olunca Boa tamamen bana ait oldu :) Boa'ya ek olarak, Yeşilyurt Sahili'nden satın alınan bir tek ipliye, zamanında Tansaş'ta çok uygun bir fiyata satılan ve yeni başlayanlar için gayet yeterli olan bir iki ipliye ve Doruk'un hediye ettiği Decathlon'dan alınan bir parafoil'e sahibim. Başlarda uçurtma uçurmayı bir türlü hobby edinemeyişim sabırsızlığımın en büyük sebebi. Uçurtmayı havalandıramamak, sürekli yere düşürmek hatta kaba tabirle yere çakmak, uçurtmayı yere indirememek, insanların güvenliğini tehdit ediyor olduğumu düşünmek beni çok üzüyor ve sinirlendiriyordu. Ne zaman ki parafoil uçurmaya başladım, işte o zaman tüm korkularımdan kurtuldum ve ardından Boa'yı hiç düşürmeden, daha özgüvenli bir şekilde uçurmaya başladım. Tabii henüz görselliği çok dikkat çekici olan bir uçurma şeklim yok ancak gerekli hareketleri yapmayı tam olarak öğrendikten sonra ben de gösteriler yapmaya başlayacağım :) Ağustos ayı içerisinde Boa'ya bir kuyruk yapmak istiyorum; önceki yazılarda nasıl yapabileceğimi öğrendim. O adımları takip ederek başarabileceğimi umuyorum. Başlangıç olarak sizlerle dün, akşamüstü Yeşilyurt, Fener Önü'nde Doruk'un çekmiş olduğu video'yu paylaşmak istiyorum. Bugün 16:00'dan sonra Doruk'la tekrar Yeşilyurt Sahil'de olacağız. Müsait olan herkesi bekleriz. :)

Son olarak, özgür ruhu besleyen bu güzel hobby'e gönül veren tüm abilerime, arkadaşlarıma ve kardeşlerime teşekkür ederim. Özellikle bu forum'un kurucularına minnettarım. Sizlerle tanışmak için sabırsızlanıyorum.

Sevgi ve saygılarımla,

*Bugüne kadar olan uçuş tecrübelerimin fotoğraflarına ve videosuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz

https://plus.google.com/photos/11455827 ... 2613161585
Derya Eryaşar
Yeşilyurt / İstanbul
Ziya

Re: En yeni Martı'dan merhaba :)

Post by Ziya »

Aramıza hoş geldiniz.
Yazdıklarınızdan bu hobby'e gerçekten gönül verdiğiniz anlaşılıyor. Son haftalarda havanın sıcaklığı ve rüzgarın fırtına şeklinde esmesi yüzünden etkinliklere katılım pek fazla olmuyor. Doruk arkadaşımız son zamanların en faal katılımcısı. Sanırım önümüdeki haftalarda havaların normaleşmesiyle birlikte etkinliklerimiz daha kalabalık ve renkli olacak.
Resimler ve video linki için teşekkürler.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Yazınız çok sıcak ve dostça. Zaten üyelerin çoğu böyle ve nazar değmesin bu yüzden keyifli bir kulübümüz var. Muhtemelen geldiğinizde siz de bunu yaşayacaksınız.

Buraya bir kaç satır yazarken koca bir yazıya dönüştü, forumda bırakmak yerine bloguma aktarmaya karar verdim. Yazıyı yazarken uçurtmaları ve bu kulübü ve her bir üyesini niye bu kadar sevdiğimi de anladım biraz. Lütfen bir göz atın. Uçurtmaya bir de benim gözümden bakın. (tüm üyelere ya da üye olacaklara ithafen)

http://www.ucurtma.web.tr/2012/08/ucurtma-sevgisi/

Yazdıklarım birilerinin hayatına bir damla daha zenginlik katar umarım.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
dryery

Post by dryery »

Ziya Bey, çok teşekkür ederim. Haklısınız; uçurtma, benim gibi sıcaklardan hiç hazetmeyen birini bile öğle sıcağında sahile götürebiliyor. Eskiden bir an önce kış gelsin, Snowboard yapayım diye düşünürken şimdi yaz hiç bitmesin doya doya uçurtmamı uçurayım istiyorum. :) Gerçi forumdaki yazılardan öğrendiğim kadarı ile kışın da uçurtma uçurulabiliyormuş, bunu bilmiyordum. Söyledğinizde haklısınız, son günlerde rüzgarın şiddeti oldukça fazla; bu da bana parafoilimi uçurma ve uçurtmamı daha iyi tanıma fırsatı veriyor aslında. Ama diğer yandan rüzgarın şiddeti azalırsa alan daha kalabalıklaşacaktır. Bu da bana siz değerli büyüklerimi daha yakından tanıma fırsatı sunacak sanırım :)

Altan Bey, çok teşekkür ederim. :) Gerçekten nazar değmesin. Aynı keyfi benim de yaşayacağıma eminim. Çünkü sizler bizim gibi uçurtma uçurmaya yeni yeni gönül vermiş kişileri öyle güzel karşılıyorsunuz ki aksinin olacağını hiç düşünmedim bile. :) Blog'unuzdaki yazıyı forumda paylaşmanız büyük incelik. İnanın her bir satırını büyük keyifle okudum. Yazdıklarınız çok şey anlatıyor aslında, sadece durup düşünmek gerek biraz.. Sanırım bu gidişle ben de kendi Internet sayfamı uçurtma üzerine dolu yazı, fotoğraf ve videolarla donatacağım yakın zamanda. :) Şimdiye kadar hiç kendi uçurtmamı yapmadım; Henüz çocukken bir kez babamla birlikte bir uçurtma yapmıştık ama tabii çok küçüktüm, pek emeğim geçtiği söylenemez :) Ama bir gün ben de kendi uçurtmamı yapıp, onu göklere salacağım..

Tekrar çok teşekkür ederim; gerçekten hoşbuldum :)
Derya Eryaşar
Yeşilyurt / İstanbul
drkkbn

Post by drkkbn »

Aramıza hoşgeldin :) umarım en az bizim kadar güzel vakit geçirirsin
Doruk Kuban
okane

Post by okane »

Hoşgeldin. :) Uçurtmaya Doruk'la başlaman çok iyi olmuş. Oldukça bilgili, iyi bir araştırmacı ve iyi öğretiyor. Sayesinde daha dinamik uçurmayı öğrendim. :) Altan beyin yazısı mükemmel, sanırım hepimizin duygularına tercüman olmuş. Arkadaşlarıma anlatırken bende orada toplanan insanlar bir hobi için toplandıklarından agresif olmuyorlar, acemi biri olarak uçurtmamı bir başkasının uçurtmasına doladığımda bile kurtardıktan sonra ilk olarak benim uçurtmamı kaldırmama yardım ediyorlar, defalarca, hiç sıkılmadan diye anlatıyorum. Böyle bir ortamda bulunup zaten evinize yüzünüzde bir gülümseme olmadan dönmek imkansız. :D Bu vesile ile tanıştığım ve daha tanışamadığım herkese tekrar teşekkür ederim. :)

Not: Doruk, sizi çok kıskanıyorum, ev Yeşilköy, okul Şile. :D
Okan ERKAN
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Aramıza hoşgeldiniz. Anlatım ve resimler için teşekkürler.
Avrupa yakasında kumandalı uçurtmacılar çoğaldı.Bence iyi bir takım kurabilirsiniz.
Basman

Post by Basman »

Aramiza hos geldin Derya!
Bunca zamandir ucuruyor oldugunu dusunursek biraz gec bile kalmissin aslinda. En yakin zamanda gorusmek uzere...
"The optimist pleasantly ponders how high his kite will fly; the pessimist woefully wonders how soon his kite will fall."

Başman ARANCIOĞLU
mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Hoşgeldiniz.

İlk olarak sizden altıgen uçurtma istiyoruz(Kendi adıma konuşuyorum.)
MUSTAFA TOPCU____________________________________

Image ucurtmalar.wordpress.com
dryery

Post by dryery »

Doruk, hoşbulduk :) Hayatıma kattığın sayısız güzelliklerden biri de uçurtma oldu.. Başta sabrına sonra sevgi ve anlayışına çok teşekkür ederim :) Yüzünü kara çıkarmayacağımdan emin olabilirsin :) :)

Okan, hoşbulduk :) Uçurtma uçurmaya Doruk ile başlamak gerçekten en büyük şansım oldu; kendisi çok iyi bir öğretici ve sabır taşıdır :) Benim için uçurtmanın en özel yanı hala içindeki o masum çocuğu kaybetmemiş insanların uçurtmaya olan bakışları sanırım.. Yeryüzündeki her şeye rağmen hala umut ve heyecan dolu bakışlar görmek çok güzel.. Yeşilköy ve Şile konusunda bence de haklısın :) Bana göre her ikisi de yaşadığını, nefes aldığını hissettiriyor insana.. Sonbahara doğru Şile'de bir etkinlik düzenleyerek sizlere evsahipliği yapmayı çok isteriz :) En yakın zamanda görüşmek üzere.

Turgay Bey, teşekkür ederim. Aynı öneriyi Altan Bey de sundu ve sanırım bir takım oluşturacağız ancak öncesinde biraz daha deneyim sahibi olmak gerekir diye düşünüyorum :)

Başman, gerçekten de hoşbuldum, teşekkür ederim :) Haklısın biraz geç kaldım ama sıkı bir giriş yaptığıma inanıyorum o yüzden bu arayı kapatmam çok uzun zaman almayacak gibi :) En yakın zamanda görüşeceğiz; biliyorsun çoğunlukla alandayız; Doruk ile haberleşirseniz ilk fırsatta buluşuruz :)

Mustafa Bey, hoşbulduk :) Benim yapacağım uçurtmalar sizinkilerin yanında sönük kalacaktır ama yine de bu isteğinizi değerlendireceğim :)
Derya Eryaşar
Yeşilyurt / İstanbul
Post Reply