17 Temmuz'da Hazerfen'de ne eksikti?

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
osman

17 Temmuz'da Hazerfen'de ne eksikti?

Post by osman »

Kendi adima Hazerfen'de ucurtma ucurmak buyuk kefiyti... Yesilkoye gore biraz daha uzak olmakla birlikte (ve ozel arac olmaksizin ulasim zor) gitmeye deger bir yer. Kalabalik bir ekip icin yeterli yer var. Zemin oldukca duzgun -bazi yerler isirgan otlariyla dolu ama uzun pantolon ya da uzun corapla bu is cozulur- ucurmaktan sikilirsaniz istediginiz model araba, model ucak, motokros ya da gercek akrobasi ucaklarini izleyerek cok guzel vakit gecirebilirsiniz. Ayrica en buyuk luksu cok yakininda bir tuvalet bulunuyor olmasi... :lol:
Orasiyla ilgili memnuniyetimi daha nasil ifade edebilirim ki. Ve tabiiki ucutma sever dostlarla bugunu paylasmak ayri bir keyifti. :)
istanbul'da gidilebilecek daha farkli yerler bulunabilir. Biraz alici gozuyle bakmak gerek. Yesilyurt fener iyi ancak,kalabalik gelindiginde oldukca sikisik oluyor ve hafta sonlari plaj sefasi yapanlarla doluyor.

Yer konusunda fikri olan var mi?

Sevgiler
Melih

Post by Melih »

Şile yolu üzerinde, avrupa yakasından gelenlerin TEM, Anadolu yakasındna gidenlerin Şile yolunun birleştiği noktada oldukca yüksek, yayla gibi ve çok rüzgarlı düzlükler var. Tam kesişim yerinde olması bence iyi. Tuvalet sorunu yok, her yer doğa :lol: tabi medeniyetten biraz uzak görünüyor ama 500m yakında benzin istasyonları falan var.
Kartal

Post by Kartal »

Merhabalar

1 haftalık çooook uzuunnnnn bir aradan sonra tekrar ankara ve tekrar kulübümle birlikteyim.

Bu bir haftanın en güzeli olayı 17 Temmuzda Hezarfen de Erol bey ve yeğeni Osman ile tanışmak oldu.

Ha birde Erol beyin inanılmaz tevazüsu içersinde takım için getirtilen 3D sini "Hadi al bide sen dene" diyerek iplerini ellerime tutuşturması oldu.

Muhteşem gösterimin sonunda!!!!!! Erol beyin deyimiyle rüzgarı sağdan bişiler yapmışım, yanlarından ayrılmak zorunda kaldım ve yarışıma geri döndüm.

Oradan ayrılana kadar da gözüm uzaktan Erol beyin 3D ile yaptığı (axle, catwalk gibi haraketlere takılı kaldı). Bakın 5 dakikada neler öğrendim :)

Erol Bey hareketler uzaktan çok güzel gözüküyor bilesiniz.

Hele şu yol yorgunluğunu bir üzerimden atayım size cumartesi günü Yeşilköy Fener önü dediğiniz yeri nasıl bulduğumu da anlatacam

Sevgiler
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
erol

Post by erol »

Hakikaten Hazarfen son derece geniş ve eğlenceli bir mekanmış. Motorlu modellerin bazen çok yüksek olan sesi ve rüzgarın azaldığı anda çevremizi bulut halinde saran sinekleri saymazsak çok güzel bir gündü...

Oraya ulaştığımızda sahildeki geniş alanı görmeyip otopark önündeki alanda takıldık. Bunda tuvaletlerin yakın olmasınında etkisi var tabiki. Gün içerisinde uçurtma, hadi helikopterleri görmeye gidelim, şu uçak ne güzel derken akşamüstü oldu. Bu arada Kartal'la tanışma fırsatı bulduk.

@Kartal
Osman yegenim degil ama daha genc olan Güven kardesim :)

Klübün gelmesi ilede asıl eğlence başladı... Takım uçurtması düşündüğümden çok daha eğlenceli bir iş çıktı. Bazı durumlarda gülmekten karnıma kramp girdiğini söyleyebilirim... Takım uçurtmaya ve birbirine alıştıkça ortaya son derece keyifli görüntülerin çıkacağını söylemek yanlış olmaz. Takım uçurtmanın zor ama çok da uzak olmadığını anlama fırsatı buldum. (İp meselesini halletmemiz gerek:) Bütün fotoğraflarda ağzımız kulaklarımızda çıkmış :) Hele beraber uçururken uçurtmaların değilde bizim görüntülendiğimiz bir video varki anlatılamaz :)

Osman'ın uçurtmasını ilk defa bu hafta hep havada görme fırsatı bulduk. Umarız etkinliklere katılımını arttırır bu durum. Ziya bey herzamanki gibi tek iplilerini dizdi ve bizim muhteşem!!! takım çalışmalarımızı izledi.

Can'ın Phoenix Supreme'i bekledigimden iyi çıktı, Can biraz kalitesiz olduğunu düşünüyor... Bu düşüncesi ilk NewTech uçurtmasını aldıktan birkaç dakika sonra değişecektir :), Biraz çıtkırıldım görünsene HQ bence kaliteli ürünler yapıyor.

Günün fotoğrafları ve videoları için linki daha sonra vereceğim. Zannediyorum Altan günün hikayesini benden daha iyi anlatacaktır.
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Kartal

Post by Kartal »

@erol

Haklısın. Osman parafoil'i uçuran arkadaşdı değil mi?

Hem o anki yorgunluğuma hemde kulüpden insanlarla tanışıyor olmanın heyecanına ver lütfen.

O çok ürültü çıkaran modeller benim de yarıştığım 1/5 scale olan modellerdi :)

Bir ara beyaz bir heksebet görür gibi oldum ama detaylı seyredemedim.

Alanın ot olması bence de bir handikap, yazın ortasında da pantolon olmuyor doğrusu.

(Tüh Altan damı geldi sonradan. Organizasyonu yönetmekten kaçamadım bir daha. Kusura bakmayın yaaaa.)

Eğer duyduysanız, hoparlörden sesim ne kötü çıkıyor değil mi?

Sevgiler
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Murat herkes oradaydı. Yarış bitince gelirsin diye tahmin etmiştik.
Bir daha sefere.

Erol bu hafta hiç fotoğraf yok. Eşime devretmiştim makinayı. Sadece iki kare çekmiş. Osman da eline aldığında Emir'i falan çekmiş. Böylece bu hafta ben de hikaye kalmadı.

Bu kadar kumandalı uçurtma ile o koca alana bile zor sığdık. Yeşilköy'de bir şeyler yapmak bana biraz zor görünüyor. Her hafta da Hezarfen'e gidilmez. Ben ve Halit için çok sorun olmasa bile geri kalanlar için gidiş, geliş hatırı sayılır bir kayıp.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Kartal

Post by Kartal »

@all

Hakikaten kusura bakmayın. Anfileri topla haporleri topla, kupaları dağıt milleti yolcula. Arabayı yerleştir falan derken itiraf ediyorum tamamen aklımdan çıktı.

Bir dahaki sefere gelecem ve ne kadar uçurtma varsa uçuracağım. Ama önce hazır eşimde evda yokken planlanan uçurtmaları bitirmem gerek yoksa herşey lafda kalacak.

Sevgiler
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
Post Reply