Online Fener Uçurtma Yapımı
- Halit
- Site Admin
Hüseyin gayet iyi görünüyor. Alt taraf biraz bol olmuş dediğin gibi . Yapmaya başladığınız zaman etrafınızdaki malzemelere daha değişik gözle bakmaya başlıyorsunuz. Renkli torbalar saklanıyor vb.
Rüzgara dayanabilmesi için biraz sağına soluna bant takviyesi yapmanızı öneririm. Köşeler kenarlar, birleşme noktaları vb yerlere takviye yapmanızda fayda var. Yapıştırıcı banttan dolayı bir ağırlık gelmiyor.
Uçacağından emin olabilirsin.
Havada iken fotoğraflarını görmek zevkli olacak. Ben de benimkini bu hafta sonu deneyebilirim umarım.
Ferruh sen Fener yapmayı becerebilir misin bilmiyorum. Neyse resimlere bakıp yaparsın artık.
Ziya Bey siz ne durumdasınız.
Erhan Bey ?
Altan ?
Fener uçurtma etkinliği düzenlememiz lazım.
Rüzgara dayanabilmesi için biraz sağına soluna bant takviyesi yapmanızı öneririm. Köşeler kenarlar, birleşme noktaları vb yerlere takviye yapmanızda fayda var. Yapıştırıcı banttan dolayı bir ağırlık gelmiyor.
Uçacağından emin olabilirsin.
Havada iken fotoğraflarını görmek zevkli olacak. Ben de benimkini bu hafta sonu deneyebilirim umarım.
Ferruh sen Fener yapmayı becerebilir misin bilmiyorum. Neyse resimlere bakıp yaparsın artık.
Ziya Bey siz ne durumdasınız.
Erhan Bey ?
Altan ?
Fener uçurtma etkinliği düzenlememiz lazım.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Benim fener uçurtmam da aşağıdaki link' de
http://www.resimgalerisi.net/erhan/sergi.php?sid=108
Birlikte uçurmak dileğiyle.
http://www.resimgalerisi.net/erhan/sergi.php?sid=108
Birlikte uçurmak dileğiyle.
- M. Rafet ÖZALP
Online Fener
Biz atölyede üçüncüyü yapıyoruz. Renkli defter kaplıkları kullanık.
Çıtaların köşelerini törpüledik. Çıtaları takmak için kestiğimiz bölümleri sağlamlaştırmak için bantladık. Fotoğrafını çekmek istediğim bataryanın şarjı bitti. En kısa zamanda resimleri foruma aktaracağım.
Uçuşlarını da görüntülemek istiyorum fakat bu günler de Kütahya'da yağmur yağıyor.
Halit bey, güzel bir işe başladın, bizde peşinden yürüdük. Hepimiz sayende neler yapa bileceğimizi gösterdik.
Bunları iyi muhafaza edelim, uygun bir zamanda güzel bir hafta sonu etkinliğinde sergileyelim.
Ne dersiniz.
Çıtaların köşelerini törpüledik. Çıtaları takmak için kestiğimiz bölümleri sağlamlaştırmak için bantladık. Fotoğrafını çekmek istediğim bataryanın şarjı bitti. En kısa zamanda resimleri foruma aktaracağım.
Uçuşlarını da görüntülemek istiyorum fakat bu günler de Kütahya'da yağmur yağıyor.
Halit bey, güzel bir işe başladın, bizde peşinden yürüdük. Hepimiz sayende neler yapa bileceğimizi gösterdik.
Bunları iyi muhafaza edelim, uygun bir zamanda güzel bir hafta sonu etkinliğinde sergileyelim.
Ne dersiniz.
- Halit
- Site Admin
Eray aslında şekil olarak ortaya çıkmış. Bence senin sorunun malzeme. Çıtalarını kullanmadan önce zımparala. Uçlarını kenarlarını zımpara ile yuvarlat. Kullandığın hortum değil plastik boru sanırım. O tür borudan yapılmış 8 adet konektör çok çok ağır olur ve uçurtma yerinden kalkamaz. Akvaryumcularda satılan hortumlardan al. Hortumun çapı önemli değil. Çıtanın uçlarını birazcık yonttuğunda rahatça girecektir. Kaplığını da daha güzel bir torbadan seçersen iyi olur.
3. Fener için biraz malzemeye dikkat et.
Erhan Bey tebrikler.
3. Fener için biraz malzemeye dikkat et.
Erhan Bey tebrikler.
http://www.ucurtmaplanlari.com
- Altan
- Site Admin
Benim fenerim de bitti.
Bir iki püf noktası, yararı olabilir.
Torbaları maket bıçağı ile kestim. Makasla kesmekten daha kolay. Tafeta, ripstop gibi kumaşları kesmek için de kullanabilirsiniz.

Kesim için altına linolyum kullanıyorum. Yere serilen, plastik esaslı malzeme. İstenilen boyda kolayca edinebilirsiniz. Kesim işleri için satılan matlar çok pahalı ve yeterince büyükleri bulunamıyor.
Hortumları yarım kesmek için yan keski kullandım.

Bitirdiğim fener:

İnce uzun bir şey oldu. Bilmem uçar mı?
Bir iki püf noktası, yararı olabilir.
Torbaları maket bıçağı ile kestim. Makasla kesmekten daha kolay. Tafeta, ripstop gibi kumaşları kesmek için de kullanabilirsiniz.

Kesim için altına linolyum kullanıyorum. Yere serilen, plastik esaslı malzeme. İstenilen boyda kolayca edinebilirsiniz. Kesim işleri için satılan matlar çok pahalı ve yeterince büyükleri bulunamıyor.
Hortumları yarım kesmek için yan keski kullandım.

Bitirdiğim fener:

İnce uzun bir şey oldu. Bilmem uçar mı?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
slm
@erhan
tşk...gitgide daha iyi olacak umarım...yapmayı düşündüğüm epeyce model var...sizlerle tanışmayı çok isterim
@halit
ben programla küçülteyim dedim mesajda hiç görünmedi...yardım ederseniz halledeceğim...bu arada son box için ne düşünüyorsunuz ustam??
@altan
elinize sağlık güzel görünüyor
tşk...gitgide daha iyi olacak umarım...yapmayı düşündüğüm epeyce model var...sizlerle tanışmayı çok isterim
@halit
ben programla küçülteyim dedim mesajda hiç görünmedi...yardım ederseniz halledeceğim...bu arada son box için ne düşünüyorsunuz ustam??
@altan
elinize sağlık güzel görünüyor
Eray Kara