Ankara'da Tafeta Kumaş Bulabilir miyiz?

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Post Reply
yucelgun

Ankara'da Tafeta Kumaş Bulabilir miyiz?

Post by yucelgun »

Ben tafeta kumaş edinebilmek için Altan Bey'e İstanbul'dan bana gönderip gönderemeyceğini soran bir e-posta yolladım. Kendileri de büyük bir nezaket göstererek yollayabileceğini ama Ankara'da da bulmamın mümkün olduğunu belirten bir cevap yazdılar. Konuyu da forumda konuşmanın daha faydalı olacağını hatırlattılar.

Burdan deneyimli büyüklerime özellikle de Ferruh Bey'e sorayım. Uçurtma yapmaya yeni başlamış biri olarak kumaş kullanmak istiyorum. Ankara'da nerelerden temin edilebilir???
Spectre

Post by Spectre »

MErhaba, Anakarada da var ama İstanbula göre çok pahalı satıyorlar. İstersen sen yapacağın uçurtmaya karar ver. Ben benim stoklardan ona göre sana kumaş veririm. Hem bu vesile ile tanışmız oluruz.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
yucelgun

Post by yucelgun »

Bundan önce non-woven (çiçekçi elyafı) ve japon yapıştırıcısı kullaranark DC yapmaya kalkışmış, ve çok süratli yapışan yapıştırıcı uçurtmayı her iki elime de yapıştırdığı için uçurtmayı ancak ayağımla kırarak ellerimi kurtarabilmiştim. İçimde ukte kaldı, bir DC yapmak istiyorum. Siz elinizdeki artık kumaşlardan renk-boy farketmez hangisinden bir dc çıkarsa o parçayı bana verebilirseniz, gerçekten sevinirim. Teslim almam da çok kolay evlerimiz arasında 2 sokak var. Ben de 11. sokakta oturuyorum.
yucelgun

Post by yucelgun »

:shock: :shock: :shock: Ferruh Bey büyük bir incelik göstererek beni evine davet etti, dikiş makinesini, ve özellikle de garajını gördüüüümmm. İş mülakatında gibi kitlendim bir anda, ne diyeceğimi nasıl diyeceğimi şaşırdım, sesim bir tuhaf çıktı, utandım mahçup oldum bir yandan, neye bakayım, nereye bakayım, ne kadar çok renk, ne kadar çok kumaş, çıta var ona hayret edeyim bir yandan derken saçmaladım herhalde. Gereksiz konuştuysam kusuruma bakmasın.

Martı Uçurtma Klubü gerçekten özel insanları barındırıyor. Yeni başlayan birine bu denli sıcaklıkla yardımcı olmak hiçbir yerde yok. Özelllikle Ferruh Bey'e, sonra Altan Bey'e ve herkese tek tek çok teşekkür ediyorum.

Bunlar da Ferruh Bey'den aldığım güzellikler. :D

http://www.geocities.com/yucelgun/tafeta.html
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Eeeeee, uçurtmaları ne zaman görüyoruz. Yapım fotoğraflarını da isteriz.
:wink:
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
yucelgun

Ah Ah Ah

Post by yucelgun »

Ah Ah Ah Altan Bey,

Benim içim içimi yiyor, hemen başına oturayım diye ama... "YOĞUN" bir şekilde KPSS'ye hazırlanıyorum ben. Umarım bu hazırlıklar bana bir iş, maaş, ripstop, dikiş makinesi olarak geri dönecek bir gün. Ama çalışamaz hale geldiğim anlarda hep kumaşların başında olcağım.
led

slm

Post by led »

kolay gelsin size...ama kumaşları ortadan kaldırın...masada durduğu gibi durmuyor :D ...hemen başına geçip birşeyler dikmeye başlıyorsunuz :D
Eray Kara
abdullah

Post by abdullah »

Bu demektirki Ankaraya bir tur düzenlemek lazım ,Ferruhun garajında
uçurtma malzemeleri ile ilgili kazı çalışmaları yapmak için :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
sagiryarasa

Post by sagiryarasa »

selamlar,

geçen yaz bu aralar forumdan faydalanarak bir dc yapmıştım. elyaf malzeme kullanmıştım. açıkçası pek fazla uçuramadım onu. acemiliğe geldi diyelim :)

şimdi tekrar yeni bir uçurtma yapmak istiyorum. ve yine aynı sorunu yaşıyorum.

ankara'da gerçekten nerede bulacağız bu kumaşı?
ne kadar pahalı olabilir istanbula göre?
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Abdullah sana katılıyorum. Ankara turu ne zaman?
led doğru söylüyor bu kumaşlar masada durduğu gibi durmuyor. İnsanın kanına işliyor.
Altan'ın dediği gibi biran önce yapım görüntülerini görmek isteriz.
Post Reply