Kuyruk ceken iki ipliler
Kuyruk ceken iki ipliler
Erhan Bey yine yapacagini yapti ve bir sanat eseri daha üretti, kendisine buradan teşekkürlerimi yolluyorum.
http://community.webshots.com/album/273898993mhuOSr
Bu güzel kuyrugu havada görmek büyük mutluluk olacak, peki bu tip kuyruklari ceken ucurtmalarin belirli bir özelliği varmı? Geçen etkinlikte Halit Bey bu tip bir kuyruğun benim uçurtma için ağır gelebileceğinden bahsetmişti, bir öneriniz olabilirmi?
http://community.webshots.com/album/273898993mhuOSr
Bu güzel kuyrugu havada görmek büyük mutluluk olacak, peki bu tip kuyruklari ceken ucurtmalarin belirli bir özelliği varmı? Geçen etkinlikte Halit Bey bu tip bir kuyruğun benim uçurtma için ağır gelebileceğinden bahsetmişti, bir öneriniz olabilirmi?
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
http://www.adammarka.com.tr
Oncelikile tebrikler.. Cok ugras gerektiren bir kuyruk gibi gozukuyor. Cok guzel olmus, elinize saglik. Bir sorum olacak. Kullandiginiz malzeme ne? Ben de simdi bir kuyruk yapiyorum (30 metre civarinda) ve 3/4 ripstop kullanmaya karar verdim. Sizin malzemeniz (fotograftan da olabilir) biraz daha kalin gozuktu gozume. Bir de kuyrugun uzunlugu ve genisligi ne kadar acaba?
Toros
Sizin Big Bang'iniz vardi sanirim. Cok bilgim yok bigbang hakkinda ama E2'ye benzedigini dusunuyorum. Biraz zorlanabilir cekmekte bu tip tup kuyruklari. Cunku daha cok hareket (trick) yapmak icin yapilmis bu ucurtmalarin ileri cekis gucleri (tam bilemedim cevirmeyi ama forward drive) daha kolay stall etsinler ve hareket yapabilsinler diye dusuk. Bu sebeple de kuyrugun agirligini tasiyamayabiliyorlar. Yeterince ruzgar olsa pek sorun olacagini sanmiyorum, ama pek bulunamayacak ruzgarlar olabilir bunlar. Ben yapacagim kuyrugu Alpha + ile cekmeyi planliyorum. Hem hizli (kuyrugun yavaslatmasindan pek etkilenmeyecek) hem de kuyruk cekebilecek gucte bir ucurtma. Sanirim daha dusuk oranli ve buyuk ucurtmalar (low aspect) daha uygun bu ise. E2, Big Bang gibi yuksek oranli ucurtmalarin pek kaldirabileceklerini sanmiyorum. Ama kuyrugum bitince E2 ile de deneyip haber verebilirim.Bu güzel kuyrugu havada görmek büyük mutluluk olacak, peki bu tip kuyruklari ceken ucurtmalarin belirli bir özelliği varmı? Geçen etkinlikte Halit Bey bu tip bir kuyruğun benim uçurtma için ağır gelebileceğinden bahsetmişti, bir öneriniz olabilirmi?
Toros
http://www.drflick.com/images/
buradan legacy & tail.mov dosyasini indirip izlerseniz bazi zamanlarda (ruzgar penceresinin uzerine dogru) ucurtmanin kuyrugu cekemedigini gorebilirsiniz. Bu bayagi buyuk bir ucurtma (2.44) ve bahsettigim gibi dusuk oranli bir ucurtma. O yuzden bence kuyruk cekmek icin ideal.
Toros
buradan legacy & tail.mov dosyasini indirip izlerseniz bazi zamanlarda (ruzgar penceresinin uzerine dogru) ucurtmanin kuyrugu cekemedigini gorebilirsiniz. Bu bayagi buyuk bir ucurtma (2.44) ve bahsettigim gibi dusuk oranli bir ucurtma. O yuzden bence kuyruk cekmek icin ideal.
Toros
Yeni kuyruğu gökyüzünde görmek beni de çok mutlu edecek.
(İyi havalar bir an önce gelse.)
Övgüler için teşekkürler. Ustalardan gördüğümüz kadarı ile birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Kullandığım malzeme : TAFETTA
Kuyruk uzunluğu : 30 metre
Çapı 5,40 cm. yani genişliği 17 cm.+ (1+1) dikiş payı dahil toplam 19 cm.
(Rip-stop kullanmadığım için boyunu kısa, çapını dar yapmak zorunda kaldım.)
Not: Böyle dar kuyruklarda rüzgar girişini fazlalaştırmak için uçurtmaya yakın ilk 1-1,5 metresinin çapını daha geniş (2 katı) tutmakta fayda var.Halit Beyin önerisiydi. Tüp ün hava dolması açısından çok yararlı oluyor.
Rip-stop ile yapıldığında (Halit Bey'inkini örnek vereceğim.) bence şu detaylarla yapmak hoş olur. (Uzunluğu, çapı ve ağırlığı itibariyle gökyüzünü daha iyi doldurur.)
Uzunluk : 35-40 metre arası
Çapı : 9,9 cm. yani kumaş genişliği 31cm. + (1+1) dikiş payı dahil toplam 33cm.
(33 cm. olduğunda 1 metre rip-stop tan 3 boy elde edilmiş oluyor.)
Bilgiler bu şekilde.
Bundan sonra USL devreye giriyor.
Ustalara Sormak Lazım.
(Halit ve Ferruh ustalar durum değerlendirmesi yaparlar artık.)
_____
Erhan
(İyi havalar bir an önce gelse.)
Övgüler için teşekkürler. Ustalardan gördüğümüz kadarı ile birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Kullandığım malzeme : TAFETTA
Kuyruk uzunluğu : 30 metre
Çapı 5,40 cm. yani genişliği 17 cm.+ (1+1) dikiş payı dahil toplam 19 cm.
(Rip-stop kullanmadığım için boyunu kısa, çapını dar yapmak zorunda kaldım.)
Not: Böyle dar kuyruklarda rüzgar girişini fazlalaştırmak için uçurtmaya yakın ilk 1-1,5 metresinin çapını daha geniş (2 katı) tutmakta fayda var.Halit Beyin önerisiydi. Tüp ün hava dolması açısından çok yararlı oluyor.
Rip-stop ile yapıldığında (Halit Bey'inkini örnek vereceğim.) bence şu detaylarla yapmak hoş olur. (Uzunluğu, çapı ve ağırlığı itibariyle gökyüzünü daha iyi doldurur.)
Uzunluk : 35-40 metre arası
Çapı : 9,9 cm. yani kumaş genişliği 31cm. + (1+1) dikiş payı dahil toplam 33cm.
(33 cm. olduğunda 1 metre rip-stop tan 3 boy elde edilmiş oluyor.)
Bilgiler bu şekilde.
Bundan sonra USL devreye giriyor.
Ustalara Sormak Lazım.
(Halit ve Ferruh ustalar durum değerlendirmesi yaparlar artık.)
_____
Erhan
Pedal ile ilgili sorunla bende karşılaşmıştım. Pedala ne kadar yavaşta bassanız ilk kalkışta fırlıyor.İnsan kendini acemi şoför gibi hissediyor veya ben öyle hissediyordum.
Bu problemi bir singer mağazasında çözdüm.İlk kalkışta tepkisi daha az olan hız yapmayan bir pedal tavsiye ettiler ve aldım. O günden beri eski pedalı hiç kullanmadım. İğneyi birer birer bile ilerletebiliyorsunuz.
Benim önerim ilk aşamada mevcut olana alışmaktansa, bu özelliklere sahip bir pedal edinmek daha rahat olacak herhalde.
Bu problemi bir singer mağazasında çözdüm.İlk kalkışta tepkisi daha az olan hız yapmayan bir pedal tavsiye ettiler ve aldım. O günden beri eski pedalı hiç kullanmadım. İğneyi birer birer bile ilerletebiliyorsunuz.
Benim önerim ilk aşamada mevcut olana alışmaktansa, bu özelliklere sahip bir pedal edinmek daha rahat olacak herhalde.
- Halit
- Site Admin
@Erhan,
Tebrikler . Kuyruğu tafetedan dikmek çok kolay olmasa gerek. Tafeta esnediği için hakim olmak çok kolay olmuyor.
@Erol
Kuyruk çekmek için daha büyük bir uçurtma gerekiyor. Ferruh kendine Prodancer dikmişti. Ben de Reaktor ile kuyruk uçuruyordum. Şimdi Rave ile de deniyorum. Rave de rahatlıkla kaldırıyor.
Tebrikler . Kuyruğu tafetedan dikmek çok kolay olmasa gerek. Tafeta esnediği için hakim olmak çok kolay olmuyor.
@Erol
Kuyruk çekmek için daha büyük bir uçurtma gerekiyor. Ferruh kendine Prodancer dikmişti. Ben de Reaktor ile kuyruk uçuruyordum. Şimdi Rave ile de deniyorum. Rave de rahatlıkla kaldırıyor.
http://www.ucurtmaplanlari.com