Öncelikle bu uzun ara için özür diliyorum. Ancak bu uçurtması için yeni dikiş makinemin gelmesini bekledim. İki gün önce kesime başladım. İlk akşam 80 ikinci akşam ise 96 parça kestim. Yani toplamda 176 parça.
Paneller için toplam 336 parça olacak. +12 kanat ve diğer ufak tefek parçalar. Sanırım kesim işini Cumartesi olmadan bitirebilirim.
Aşağıdaki resimde(Şekil-1) detaylı bir şekilde parçaların nasıl kesileceğini çizmeye çalıştım.
3 tip rengimiz var, açık, orta ve koyu renk. Parçaları yapıştırırken açık renklerin arkada kalması tercih sebebi. O yüzden parçaları keserken arkada kalacak kısımları hesaplayıp kumaşları ona göre kesmek gerekiyor.
Aşağıdaki resimde Sarı açık, Turuncu orta ve Lacivert de koyu renk.
A4 kağıt üstüne panelleri yazıcıdan çıktı alabilir, yada bir cetvelle rahatlıkla çizebilirsiniz. En büyük panel 25x12,5 cm olduğu için A4'e rahatlıkla sığabiliyor. İster bir kalıp hazırlayıp kalıp üzerinden çizebilir, isterseniz benim yaptığım gibi kağıdı kumaşın altına koyup bir kurşun kalem yada sabunla kumaşa çizebilirsiniz.
Eğer günde 1 saat ayırıp 32 parça kesebilirseniz 2 hafta da bütün panelleri kesmiş olursunuz.
Tavsiyem bulabilirseniz Ripstop Naylon kullanmanız. TAffeta'yı pek önermiyorum. Çünkü sizi hayli zorlayacaktır. 32 parça için muhtemelen 1 saatten çok daha fazla vakit harcamanız gerebilir. İkinci seçenek olarak çiçeklerin kullandığı bir kağıt var, bazen kağıt çantalarda da bu malzeme kullanılıyor. Ama ismini bilmiyorum. Metresi en son 35YKR idi. Ama bulabilirseniz mutlaka ripstop la yapın, çünkü bu kadar emek harcayıp güzel bir uçurtma yaptıktan sonra ömrünün kısa olmasını istemeyiz.
Hoş benim ripstop ve carbon dan yaptığım 600 parçalık bir önceki DRB uçurtmam elektrik tellerinin üstüne konarak havaya uçtu (Şekil-2).

Şekil-1

Şekil-2